| |

Perjantain pidot

Olen saanut mahdollisuuden nauttia perjantaivapaista viime syyskuusta lähtien. Tämä on ollut aivan mahtava järjestely kaikin puolin, ja nyt kun viimeiset perjantaivapaat ovat jo käsillä, alkaa iskeä haikeuden tunteita. Ei minusta varmasti olisi palaamaan täysiaikaiseksi kotiäidiksi, mutta perjantaivapaat ovat kuitenkin antaneet mahdollisuuden istua hieman pidempään siellä hiekkalaatikon reunalla. Olempa jopa tänä vuonna löytänyt puiston, jossa on muitakin äitejä, ja se on jo saavutus se.

Meidän perjantaihimme koostuvat monestakin osa-alueesta. On hieman kiistaa pukemisesta, joku yrittää nukahtaa rattaisiin puistosta pois palatessa ja itse yritän valmistautua aina illan ompeluhaasteeseen. Isompi lapsi joko nukahtaa tai ei nukahda päiväunille, ja lähes joka perjantai jompikumpi lapsista oppii puhumaan edes pari uutta sanaa ihan oikein. Tänä perjantaina suurimmassa testissä oli soRRRRmus, ja niin vain saimme senkin onnistumaan.

IMG_3277

IMG_3317

IMG_3311

IMG_3332

IMG_3286

Lähes joka perjantai saan myös ompeluaikaa. Ompelukone surruuttaa lähes aina päiväuniaikaan, ja aivot laitetaan toimimaan illan ompeluhaasteesta. Joskus syntyy hittejä, joskus taas menen sieltä mistä aita on aika matala. Tällä viikolla salaisesta pussukasta paljastui perjantaiaamuna pingviinejä, jotka päätyivät lopulta omaan kesäpaitaani. Ei hassumpaa, vaikka luovuus ei tällä kertaa ollutkaan korkeimmillaan.

Tärkeintä perjantaisin on kuitenkin tietty rauha. Lapset saavat touhuta kotona mitä ovat touhutakseen, ja yhteinen hetki puistossa on mukavaa piristystä omaan työnkuvaan. Tällä viikolla päätimme pitää ihan sisäpäivän, eikä kukaan siltikään vaipunut tylsyyteen. Jään toden totta kaipaamaan näitä perjantaisia lomapäiviä. Jäljellä niitä on enää kolme, ja mietin jopa jonkinlaista pientä junareissua lasten kanssa. Nautitaan kun vielä voi, ja onneksi kesälomaankaan ei ole kuin pari kuukautta.

 

IMG_3324

IMG_3337

 

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.