Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Veera Jussila

Olen Veera Jussila, käsityöalan yrittäjä, bloggaaja ja kahden lapsen äiti Hämeenlinnasta. Olen myös ensimmäisen kauden Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu, sekä keväästä 2019 lähtien myös vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Keväällä 2019 toimin myös Mirka Soinikosken kampanjapäällikkönä, hänen päästessä lopulta eduskuntaan. Kaudesta 2020 toimin myös Vihreiden Hämeen piirin hallituksessa.

Ajantasaista tietoa uudesta toimestani ja Hämeenlinnan asioista pääset seuraamaan facebook-sivujeni kautta.


Mitä olemme jo saavuttaneet?

Ensimmäisellä valtuustokaudellani olen ollut mukana valtuustotyön lisäksi sivistys- ja hyvinvointilautakunnassa, sekä keväästä 2019 lähtien myös kaupunginhallituksen varajäsenenä sekä valtuustoryhmämme puheenjohtajana.

Olemme tehneet paljon työtä vihreämmän Hämeenlinnan eteen. Sekä näkyvää että myös kaiken taustalla ja vielä keskeneräistä työtäkin. Olemme vaatineet jatkuvasti lapsi- ja ympäristövaikutusten arviointia kaikkeen päätöksentekoon. Vuonna 2019 valtuustossa hyväksyttiin vihdoin Hiilineutraali Hämeenlinna ohjelmatyö, jonka myötä moni asia etenee nyt sujuvasti kaikissa päätöksissä ympäristön kannalta järkevämpään suuntaan.

Itse olen vaikuttanut varsinkin lautakunnassa lasten ja nuorten ennaltaehkäiseviin toimiin. Olen ollut mukana päättämässä vegaanisen ruoan saamisesta alakouluihin ja päiväkoteihin, ollut mukana puolustamassa kahden lukion mallia ja pienten päiväkotien ja koulujen tulevaisuutta, sekä pitänyt huolta tasa-arvon ja uskonnottomien oikeuksien toteutumisesta kaupungin kouluissa ja päiväkodeissa. Työt jatkuvat näiden eteen yhä, ja tavoitteena on mm loma-aikojen kerhotoiminnan yhtenäistäminen, vuorohoitoa myös alakoulun pienimille ja perheiden tukemista tarpeeksi ajoissa.


Politiikassa tulevaisuuden vuoksi

Tärkeimpänä teemanani on koulutus ja kasvatus, sekä kulttuuri. Hämeenlinnan Vihreiden vaaliteeman mukaisesti ryhmäkokoja varhaiskasvatuksessa ja kouluissa ei kasvateta, ja on tärkeää huolehtia tilojen terveellisyydestä niin lapsien kuin työntekijöidenkin näkökulmasta. Tehdään Hämeenlinnasta hiilineutraali kunta ja huolehditaan kuntalaisten tasa-arvoisesta kohtelusta ja joukkoliikenteen kehittämisestä.

Olen 37-vuoden kokemuksella nähnyt niin Keski-Suomea, Savoa kuin Pirkanmaatakin ennen muuttoa Hämeenlinnaan perheeni kanssa. Pidän Hämeenlinnan luonnosta, loistavasta sijainnista ja kaupungin ihmisläheisyydestä. Paljon on kuitenkin vielä tehtävää. Lähdin ehdolle kuntavaaleihin Hämeenlinnan Vihreänä voidakseni taata varsinkin lapsiperheille inhimillisempää arkea, sekä tulevaisuutta jossa ennaltaehkäisemme, emmekä vain paikkaa ongelmia.

Hyvä arki kaikille kuntalaisille

Itselleni hyvä arki Hämeenlinnassa on kaikille turvallinen, sukupuoleen, ikään, alkuperään tai muuhun katsomatta.

Ihannekaupungissa panostamme enemmän joukkoliikenteeseen, hyviin kulkuyhteyksiin ja pyöräteihin, lapsille ja myös vanhuksille olisi tarjolla edullisia harrastusmahdollisuuksia ympäri kaupunkia. Kaupungin kouluissa, päiväkodeissa ja vanhainkodeissa on tarjolla lähiruokaa kasvispainotteisesti, ja syrjimiseen puututaan jo ennen kuin sitä ehtii edes tapahtua. Politiikka on enemmän yhdessä tekemistä kuin toisten haukkumista, ja kaupunki onnistuu tiedottamaan paremmin kuntalaisille.

Ennaltaehkäisevät palvelut

Tärkeintä on ennaltaehkäistä syrjäytymistä, hoitaa uusien asukkaiden kotoutuminen mahdollisimman hyvin ja huolehtia että pienten ja heikkojen ääni tulee myös kuuluviin. Ruuhkavuosissa seikkaileville perheille on taattava tarpeeksi apua. Tarpeeksikaan moni ei ole tietoinen mistä tai miten voi saada apua kotiin ja perheen tueksi. Jotta ennaltaehkäisevä perhetyö tavoittaa asiakkaat oikein, on avun tarpeesta uskallettava puhua. Tarvitaan siis lähiötyötä, kotiapua, koulutusta neuvoloihin ja tarpeeksi koulukuraattoreja ja psykologeja. Sekä toki avoimuutta ja eri avun tarjoajien mainostamista. Kunta ei saa jättää perheitä yksin!

Tässä alla vielä ajatuksiani päivän politiikasta ja ajamistani asioista. Minua kannattaa seurata myös facebookissa ja Instagramissa, varsinkin Stooreihin päivitän myös politikkaa.

Mikäli päivän politiikasta herää kysyttävää, ole yhteydessä! veera @ kasityokekkerit.fi

Politiikka 20