Klompelompe – Neuleita kaikkiin vuodenaikoihin

Kirja saatu arvostelukappaleena Gummerus Kustannukselta 

Postaus sisältää myös *mainoslinkkejä

 

Tämän vuosikymmenen yhdet suosituimmat neuleohjeet ovat tulleet norjalaiselta kaksikolta, Klompelompelta. Heidän uusin ja kolmas kirjansa Klompelompe – Neuleita kaikkiin vuodenaikoihin* antaa tällä kertaa ohjeet monipuoliseen lapsen ja koko perheen neuleisiin. Myös Klompelompelle tutut päähineet ovat taas suuresti edustettuina, samoin kuin erilaiset tekstuurit, kirjoneuleet ja yhtenäinen värimaailma.

 

 

Edellisestä Klompelompe kirjasta poiketen, uusin Neuleita kaikkiin vuodenaikoihin-kirja on jaoiteltu nimensä mukaisesti teemoihin. Tämä helpottaa huomattavasti kirjan hahmottamista, sen lukemista sekä oman neulekaapin hallintaa. Kirjasta löytyy tällä kertaa ohjeita niin kesä- kuin talvenkin juhliin, ja onpa siellä huomioitu myös kastemekko ja tonttulakkikin. Molemmat Klompelompelle ominaiseen tyyliin, joka alkaa olla jo helposti tunnistettava brändi.

Kuten aiemmissakin kirjoissa, jatkaa Klompelompe luottamista Sandnes Garnin lankoihin. Se luo kaikkiin malleihin selkeän värimaailman, ja onhan langoissa ja niiden materiaaleissa todellakin valinnan varaa koko vuoden neuleisiin. Minusta kauneimmat neuleet löytyvät juuri kesän juhliin, ja esimerkiksi Alise-jakku lapselle ja naiselle on todella kaunis, sekä varmasti sopii kesän lisäksi myös talven juhlakauteen. Kirjasta kyllä huokuu selkeästi norjalainen tekstiili- ja juhlaperinne, joten ihan kaikki mallit eivät ehkä samalla tavalla istu suomalaiseen kulttuuriin. Mallit ovat kuitenkin erittäin tyylikkäitä, ja toki niitä voi käyttää oman perheen kulttuurin ja värimaailman mukaisesti.

 

 

Kirjan mallien koot ovat nimensä mukaisesti koko perheelle. Neuleita kaikkiin vuodenaikoihin-kirjasta löytyy ohjeita niin vastasyntyneelle, kuin 12-vuotiaalle lapsellekin. Aikuisten koot ovat XS-XL väliltä ja niissäkin löytyy eri mallisia, paksuuksia ja erilaisilla pääntiellä suunniteltuja versioita. Osa paidoista neulotaan alhaalta ylös, mutta mukana on myös ylhäältä alas neulottavia malleja. Suurin osa näistä kehoitetaan neulomaan magic loop-tekniikalla, joka tosiaan helpottaa ja nopeuttaa neulomista kyllä huomattavasti. Minäkin suosittelen samaa!

 

Klompelompe on siis luonut jälleen kerran erinomaisen neulekirjan. Ohjeissaan he luottavat jo neulojan alkutaitoihin, mutta toki kirjasta löytyy myös helpompia malleja aloittelijoillekin. Mallit ovat nykyaikaisia, istuvia ja tyylikkäitä. Uusien tekstuurien lisäksi tällä kertaa mukaan on otettu myös huovutustakin, sekä hieman virkkausta koristeiden muodossa.

Ja ne kuvat! Ne ovat toki yhtä valloittavia kuten aina, ja samaa saa ihastella myös Klompelompen Instagramissa. Ja mikäli olen ymmärtänyt oikein, taitaa kirjasarja saada vielä jatkoakin heidän Instagramin julkaisuidensa perusteella. Ja mikäpä ettei, kyllä näitä kirjoja mielellään luen myös jatkossakin.

Aiemman kirjan ohjeilla olen tehnyt jo pipoja, ja eiköhän tämänkin kirjan jokunen pipo tai muu neule pääse syksyn aikana vielä puikoille. Kirja on myös erittäin hyvää materiaalia #asustelokuu haasteeseen!

 

Klompelompe – Neuleita kaikkiin vuodenaikoihin kirjaa löytyy esim Adlibrikseltä*

 

*kyseessä on affliate, eli mainoslinkki

 

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Pallomekko

Kangaskaappia siivotessani päätin leikellä vanhempia kankaita, joita jostain syystä oli jäänyt laatikon pohjalle. Heti ensimmäisenä käyttöön pääsi pallomekko. Lisämakua tein

Neuleet uusiksi

Tämä roikkui makuuhuoneemme ovessa kaksi kuukautta. Minulla oli idea ja tarve, mutta jostain syystä ompelupöydälle neule ei päässyt ilman pientä

Villahousut lapselle, helppo ohje

Yhteistyössä Tammer-tukku, lanka saatu testikäyttöön   Ihan vain #housuhelmikuun inspiroimana neuloin ensimmäiset villahousut lapselle. Oikeastaan neuloin nämä ystävän lapselle koossa