| | | | | |

Klompelompe – Neuleita kaikkiin vuodenaikoihin

Kirja saatu arvostelukappaleena Gummerus Kustannukselta 

Postaus sisältää myös *mainoslinkkejä

 

Tämän vuosikymmenen yhdet suosituimmat neuleohjeet ovat tulleet norjalaiselta kaksikolta, Klompelompelta. Heidän uusin ja kolmas kirjansa Klompelompe – Neuleita kaikkiin vuodenaikoihin* antaa tällä kertaa ohjeet monipuoliseen lapsen ja koko perheen neuleisiin. Myös Klompelompelle tutut päähineet ovat taas suuresti edustettuina, samoin kuin erilaiset tekstuurit, kirjoneuleet ja yhtenäinen värimaailma.

 

 

Edellisestä Klompelompe kirjasta poiketen, uusin Neuleita kaikkiin vuodenaikoihin-kirja on jaoiteltu nimensä mukaisesti teemoihin. Tämä helpottaa huomattavasti kirjan hahmottamista, sen lukemista sekä oman neulekaapin hallintaa. Kirjasta löytyy tällä kertaa ohjeita niin kesä- kuin talvenkin juhliin, ja onpa siellä huomioitu myös kastemekko ja tonttulakkikin. Molemmat Klompelompelle ominaiseen tyyliin, joka alkaa olla jo helposti tunnistettava brändi.

Kuten aiemmissakin kirjoissa, jatkaa Klompelompe luottamista Sandnes Garnin lankoihin. Se luo kaikkiin malleihin selkeän värimaailman, ja onhan langoissa ja niiden materiaaleissa todellakin valinnan varaa koko vuoden neuleisiin. Minusta kauneimmat neuleet löytyvät juuri kesän juhliin, ja esimerkiksi Alise-jakku lapselle ja naiselle on todella kaunis, sekä varmasti sopii kesän lisäksi myös talven juhlakauteen. Kirjasta kyllä huokuu selkeästi norjalainen tekstiili- ja juhlaperinne, joten ihan kaikki mallit eivät ehkä samalla tavalla istu suomalaiseen kulttuuriin. Mallit ovat kuitenkin erittäin tyylikkäitä, ja toki niitä voi käyttää oman perheen kulttuurin ja värimaailman mukaisesti.

 

 

Kirjan mallien koot ovat nimensä mukaisesti koko perheelle. Neuleita kaikkiin vuodenaikoihin-kirjasta löytyy ohjeita niin vastasyntyneelle, kuin 12-vuotiaalle lapsellekin. Aikuisten koot ovat XS-XL väliltä ja niissäkin löytyy eri mallisia, paksuuksia ja erilaisilla pääntiellä suunniteltuja versioita. Osa paidoista neulotaan alhaalta ylös, mutta mukana on myös ylhäältä alas neulottavia malleja. Suurin osa näistä kehoitetaan neulomaan magic loop-tekniikalla, joka tosiaan helpottaa ja nopeuttaa neulomista kyllä huomattavasti. Minäkin suosittelen samaa!

 

Klompelompe on siis luonut jälleen kerran erinomaisen neulekirjan. Ohjeissaan he luottavat jo neulojan alkutaitoihin, mutta toki kirjasta löytyy myös helpompia malleja aloittelijoillekin. Mallit ovat nykyaikaisia, istuvia ja tyylikkäitä. Uusien tekstuurien lisäksi tällä kertaa mukaan on otettu myös huovutustakin, sekä hieman virkkausta koristeiden muodossa.

Ja ne kuvat! Ne ovat toki yhtä valloittavia kuten aina, ja samaa saa ihastella myös Klompelompen Instagramissa. Ja mikäli olen ymmärtänyt oikein, taitaa kirjasarja saada vielä jatkoakin heidän Instagramin julkaisuidensa perusteella. Ja mikäpä ettei, kyllä näitä kirjoja mielellään luen myös jatkossakin.

Aiemman kirjan ohjeilla olen tehnyt jo pipoja, ja eiköhän tämänkin kirjan jokunen pipo tai muu neule pääse syksyn aikana vielä puikoille. Kirja on myös erittäin hyvää materiaalia #asustelokuu haasteeseen!

 

Klompelompe – Neuleita kaikkiin vuodenaikoihin kirjaa löytyy esim Adlibrikseltä*

 

*kyseessä on affliate, eli mainoslinkki

 

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.