|

Vegaaniset pitaleivät kermaisella kastikkeella

Kesäpävinä (ja arkena muutenkin usein) sitä kaipaa helppoa ja nopeaa syötävää. Huomaamattamme olemmekin viime aikoina siirtyneet puolivalmiisiin ruokiin, tai jopa lähes valmisruokiin arkea helpottaaksemme. Samalla kasvisruuan ja jopa vegaaniruuan määrä on kasvanut, ja samaa voin sanoa myös kauppojen tarjonnasta. Muistissa kun on vielä nekin ajat, jolloin papuja sai vaan erikoisliikkeistä. Nyt tarjolla on lähes kaikkea vegaanisenakin!

Tällä kertaa testasimme ensimmäistä kertaa kauraista kermaviiliä. Se on siis vegaaniversio kermaviilistä, tai oikeastaan ranskankermasta. Halusin tehdä vegaanisia falafeleja, jotka onnistuvat todella nopeasti helteisenäkin päivänä.

Vegaaniset pitaleivät on siis helppo laittaa valmistuotteita yhdistellen. Salaattiin voi lisäksi leikata mukaan oman kasvimaan herkkuja, esim herneenpalkoja, persiljaa tai sipulia jos sellaisia löytyy. Meiltä löytyi, joten niitä on myös lisätty tuomaan raikasta makua.

 

Vegaaniset falafelit:

4-6 kpl valmiita pitaleipiä

Falafel kasvispullia kaupan pakastealtaasta, esim. Pirkka tai Findus

 

Salaatti:

Puolikas tuore kesäkaali

1 kurkku (tai 2 avomaankurkkua)

3 tomaattia

1 kesäsipuli varsineen

 

Vegaaninen kermaviilikastike:

1 purkki Oatlyn Ruokaan Fraiche

2-3 varren LEHDET tuoretta minttua silputtuna

ripaus rouhittua mustapippuria

1 rkl sitruunamehua

 

Lämmitä pakaste-falafelit uunissa tai pannulla pussin ohjeen mukaisesti. Voit toki tehdä falafelit myös valmisjauheesta, tai valmistaa ne kokonaan itse kikherneistä ja mausteista. Pullien lämmetessä valmista salaatti. Pilko salaattiin tulevat ainekset kulhoon, ja huolehdi että varsinkin kaali on tarpeeksi pientä, jotta mahtuu leivän sisälle.

Sekoita kastikkeen ainekset kaura fraicheen kunnolla ja anna hetki levätä jääkaapissa. Kun pullat ovat valmiita, lämmitä pitaleivät leivinpaahtimessa.

Leikkaa pitaleivän keskelle aukko täytteitä varten. Kannattaa olla irrottamatta kantta, jotta syöminen on helpompaa kokonaisen kannen kanssa. Kokoa pitaleivälle ensin hitusen kastiketta, sen jälkeen salaattia ja lopuksi kaksi falafel pullaa halkaistuna. Lisää päälle vielä iso kerros kastiketta. Laita kansi kiinni, ja nauti herkullisesta pitaleivästä!

 

 

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *