-Supersuositut käsityöohjeet

Helppo kesäkurpitsa paistos

 

Nyt on kesäkurpitsoiden aika. Sen huomaa kaupoissa, omalla kasvimaalla ja keittiössä. Nyt kun se on vielä tuoretta ja edullista, voi myös kokeilla erilaisia kesäkurpitsareseptejä.

Tällä kertaa tein todella herkullista, ja vielä erityisen helppoa kesäkurpitsapaistosta. Sen lisäksi että tähän saa upotettua jopa kaksi kesäkurpitsaa, saa tähän käytettyä myös tuoreita tomaatteja, basilikaa ja sipulia. Eli siis täydellinen keräruoka!

Välimerellinen kesäkurpitsapaistos kannattaa nauttia tuoreena. Sitä voi syödä lisukkeena, tai nauttia ihan pelkiltään. Ja mitä enemmän valkosipulia ja oliiviöljyä, sen parempi. Jos haluaa, voi tähän lisätä myös oliiveja tuomaan lisää suolaisuutta. Paistos valmistuu helposti uunissa, ja sillä välin voi tehdä tämän seuraksi myös esim. grilliruokaa tai keittää vaikka perunat. Näitä ei kyllä tarvitse, sillä paistos maistuu maukkaalta myös ihan sellaisenaan.

 

 

Helppo kesäkurpitsapaistos

2 kesäkurpitsaa

3-4 tomaattia

1 punasipuli

3-5 valkosipulin kynttä

tuoreita basilikan lehtiä

oliiviöljyä

200g fetajuustoa

suolaa

mustapippuria

Leikkaa kesäkurpitsat, sipulit ja tomaatit noin 1 cm leveiksi paloiksi. Leikkaa myös fetajuusto paloiksi.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä ja lado pohjalle limittäin kesäkurpitsan paloja, joiden väleihin tasaisesti sipulit, tomaatit ja fetan palat. Täytä näin koko uunivuoka ja lisää väleihin myös tuoreita basilikan lehtiä. Murskaa sekaan vielä valkosipulia, ja ripottele päälle suolaa ja pippuria oman maun mukaan. Lorauta päälle vielä oliiviöljyä.

Paista vuokaa uunin keskiosassa noin 40-50 minuuttia, tai kunnes juusto alkaa saada rusketusta pintaan. Koristele vielä basilikanlehdillä ja nauti vuoka lämpimänä.

Tämän kanssa sopii loistavasti myös Foccacia, jolla saa nuoltua lautasen reunat!

 

 

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

2 thoughts on “Helppo kesäkurpitsa paistos”

  1. Kuulostaapa herkulliselta! Tykkään tällaisista resepteistä missä ei ole mitään ihan erikoisia aineksia (joita käytetään vain kerran ja loput jää kaappiin vanhenemaan)..

    Vastaa

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Tonttulakin ompeluohje

Vuoden aikana tonttulakit katoavat yleensä mystisesti. Kukaan ei tiedä mihin ne katoavat, mutta vuoden päästä huomaa aina ompelevansa uusia vanhojen

Leikkien lelukutsut

  Järjestin maanantaina ensimmäiset mitkään kutsuni. Lapsemme ovat oppineet pelaamaan pelejä, ja halusimme pelihyllyymme hieman vaihtelua, sekä kesää odottaen myös