| | | | | |

Asuntomessut ja sisustusmuoti 2018 käsityöläisen silmin


 

Olemme tehneet puolisoni kanssa yhteisen uuden perinteen, johon kuuluu lasten pääseminen sukulaisten luokse meidän kierrellessä taloja. Parin viimeisen vuoden ajan olemme siis suunnanneet kesälomareissumme Asuntomessuille. Tänä vuonna suuntasimmekin asuntomessujen perässä Poriin.

Yritän aina etsiä asuntomessuilta myös vinkkejä siihen, joko asunnoissa huomioidaan käsityöt ja niiden vaatimat tilat uusissa kodeissa. Alunperin halusimme katsella remontti-ideoita kylpyhuoneeseen, lastenhuoneisiin ja vähän pihaankin. Lopulta kameraankin päätyi eniten kuvia lasten työpöydistä (koulutulokas pyysi jo omaansa!), puisista tilaratkaisuista ja erilaisista käsitöistä. Menimme siis hakemaan inspiraatiota, mutta päätimme ostaa sohvan (Hakolan Cozy, näkyy myös ylemmässä kuvassa), melkein ostimme uuden keittiönpöydän (puinen ihanuus kuten tämä) ja innostuimme puun käytöstä sisustuksessa.

 

Messuilla on paras haistella uusia tuulia. Tällä hetkellä hyötykasvit tuntuivat palanneet puutarhoihin, ja näkyipä niissä jopa hedelmäpuitakin. Puuta oli käytetty rohkeasti, keittiönpöydän tulee olla puinen ja jykevä, mutta sohvan taas hitusen sirompi. Keittiöissä meitä viehätti hormiton liesituuletin (höyryn vetovoima on alaspäin), kaappeihin piilotettavat pikkuhärpäkkeet ja avarat tilat. terassien koko on kasvanut entisestään, samalla kun taas pihojen pinta-ala pienentynyt. Toki kun kyseessä oli alue lähellä keskustaa, on selvää ettei isoja pihoja ole saatavilla. Kun vielä viime kesänä Mikkelissä joka terassilla oli poreallas, oli nyt panostettu enemmänkin vihertämiseen. Se miellytti paljon enemmän omaa silmää, vaikka oli se viime vuoden kunttakin aika kivaa pihoissa.

Entä sitten ne käsityöt? Jokunen lankakori vilahti nurkissa, näkyi jopa tilkkupeittoja lastenhuoneissa ja bongasimpa peräti yhden ompelukoneenkin. Se sattui sijaitsemaan vielä suosikkitalossani, eli puulla sisustetussa Lintulassa, kohde nro 13. Tosin sekin oli sijoitettu kodinhoitohuoneeseen eikä lähelläkään näkynyt kankaita. Sen sijaan erään talon eteisen kaapissa luki “vaatteita ja kankaita”! Sen sijaan parikin askarteluhuonetta näkyi, joten kyllä käsitöitä oli jopa hieman esilläkin. Enemmänkin saisi olla, ja odotan innolla milloin törmään asuntomessuilla oikein selkeään ompeluhuoneeseen.

Meillä itsellä on luvassa pientä pintaremottia piakkoinkin. Lapset ovat toivoneet omia huoneitaan, ja se vääjäämättä johtaa oman ompeluhuoneeni siirtoon. Samalla saatetaan uusia myös yläkerran vessa, ja odottaapa parin vuoden sisään myös kylpyhuoneremonttikin. Eli kiitos Asuntomessut ihanista inspiraatioista, ja toivottavasti ensi vuonna näkyisi jo ompeluhuonekin!

 

Similar Posts

5 Comments

  1. Olipa ihania kuvia! Ensi vuonna pääsen viimein itsekin ihastelemaan messutaloja, kun asuntomessut järjestetään täällä Kouvolassa. Pitääpä sitten tähyillä käsitöiden perään. 🙂

    1. Suosittelen kyllä asuntomessuja, jos vähänkin kiinnostaa sisustus tai remontointi. Kyllä mekin varmaan myös Kouvolaan tullaan, silloin tiiraillaan varmaan kylpyhuoneita. Ja taas käsitöitä! 😉

  2. Kiva nähdä kuvia jo näin ennakkoon, kun itsellä on vielä käymättä.. En ole aiemmin asuntomessuilla käynytkään, mutta kyllä nyt täytyy kun kerran kotikaupungissa järjestetään.. 🙂

    1. Näköjään tämä oli uudehko näkökulma, ja varmasti aion tehdä raportin myös ensi vuonna! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.