-Supersuositut käsityöohjeet

Yöpuvun ompelu lapselle

 

lapsen suunnittelema yöasu

iltapalakaveri

 

Heti alkuaikojen koliikkivauvan huudoista päästyämme olemme olleet tarkkoja niin omista, kuin lastenkin uniajoista. Samat iltarutiinit toistuvat yhä illasta toiseen ja nukkumaan mennään yhä lähes kellontarkasti aina samoihin aikoihin. Toki tässä välissä lasten päiväunet, niiden pois jäänti ja mahdolliset reissut aina muokkaavat tilanteen uudelleen, mutta uni on se josta emme tingi.

 

Nukkumaanmenon rytmeihin kuuluu toki kirjojen lukeminen. Niitä luetaan paljon, ja nyt myös molemmat lapset jäävät lukemaan itse vielä hetkeksi omia suosikkejaan meidän lukemisen jälkeenkin. Olemme mieheni kanssa kehittäneet nukutukseen vuoroillat, jolloin kumpikin meistä saa kolme iltaa viikossa ns. omaa rauhaa edes hetken verran. Tämä on auttanut hurjasti, ja samoin lapset ovat oppineet molempien kirjasuosikit ja tavat lukea hieman eri tavalla.

 

uudet yöasut ja lakanat

itse luettua iltasatua

hihaton yöpaita

 

Iltapalan, hammaspesun ja lukurytmin komboon ei kuitenkaan ole ainakaan vielä tarvittu selkeää yöpukua. Niitä on kyllä ommeltu, ja lapset ovat nukkuneet niin t-paidoissa kuin haalareissakin. Joskus ilman mitään, välillä kylminä öinä tarvitaan myös yöhousut. Mitään selkeää tapaa tähän ei meiltä kuitenkaan löydy, kuten ei enää selkeitä unikavereitakaan.

 

Jo vuosi sitten isompi lapsi halusi ostaa kuitenkin kankaan yöpukua varten. Kangas ostettiin Käpyseltä, ja vihdoin sain ommeltua puvun myös valmiiksi. Ompelin kaksi paitaa ja yhdet pitkät housut, sillä niitä harvemmin tarvitaan. Yöpaita on kuitenkin ollut se tarpeellisempi, ja nyt lapsi sai ne vihdoin itselleen toivomastaan kankaasta. Näillä hän meni nukkumaan erittäin tyytyväisenä, ja minä jätin vielä option ommella eteen jonkinlaisen applikaation tai silityskuvan, jos etuosa tarvitseekin vielä jotain piristystä tai tahranpeittäjää.

 

Viileneviin iltoihin ja öihin on yöpuvun lisäksi toki myös pitkät villasukat, jotka auttoivat todella hyvin lapsen kasvukipuihin. Myös minä olen oppinut jo nuorena, että yöunien laadusta ei kannata tinkiä. Koko perhe voi paremmin, kun kaikki saavat tarpeeksi lepoa ja unta!

 

roiske yöpuku

iltamenot ja luomuyöpuku

uusi yöpuku hihaton paita ja pitkät yöhousut

Jaa ohje tai teksti myös eteenpäin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Veera

Veera

Kokoonparsija, muotoilija ja aina jotain puikoilla.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Käsityökekkerit-uutiskirje!

Ilahdutan sinua käsityöohjeilla ja muilla vinkeillä suoraan sähköpostiisi noin 1-2 kertaa kuukaudessa. Tehdään käsitöitä yhdessä!

Muita kiinnostavia ohjeita?

Maripaidan uusi elämä

Päätin kokeilla saisinko muokattua omista paidoistani lapsille uudet vaatteet. Noin 15 vuotta vanhat Maripaidat pääsivät siis saksien uhriksi. Ne olivat

Kotimaisen ruuan gurut

  Kaupan ostoskärryjen täyttäminen on välillä salapoliisin hommaa. Ostamme kotimaista ja luomua, reilua kauppaa ja mahdollisimman paljon lähiruokaa. Tarkastan usein

Ohje räsymattosukkiin

    Viime viikkoiset räsymattosukkani herättivät sen verran paljon mielenkiintoa ja kysymyksiä, että niihin kaivattiin ihan ohjettakin. Luulin olevani muodista